Душевна Болница

Зашто и одакле назив "Душевна Болница" и "Пријемно Одељење":
Реч је типичном комшијском 'ривалитету' и пријатељским 'провокацијама' између становника Душевне и Пријемног. Па тако становници Пријемног одељења себе називају нормалнима док комшије из Душевне 'провоцирају' да то нису.

А опет да би доказали да су културни и да саосећају са њима сами себи су дали назив за свој кварт Пријемно Одељење. Пријемно, како објашњавају:

- Jер је тај блок зграда ближи главној улици којом саобраћају тролејбуси и трамваји, па кад нови становник стигне у тај крај, прво буде примљен у Пријемно одељење па ако је нормалан он остаје да живи у том блоку а ако није нормалан становници Пријемног га проследјују у Душевну. -

Ова два повезана блока зграда Пријемно и Душевна, између којих се налази Неолитски градић, некада представљало једну целину и звало се Јованићево брдо

Санкање у Душевној

Некада је омиљено место за санкање била низбрдица између Пријемног и Душевне,
међутим данас је омиљено санкалиште на низбрдици код трамвјаских шина, између Трећака и Душевне.

На овом месту су постојала три потока, и подвожњак којим су ти поточићи текли ка тржном центру. Подвожнајк се налазио тачно на месту где трамваји данас секу Авалски пут, ка тржном центру.

Познати становници Душевне Болнице

Драшко Аћимовић,, естрадни новинар.

Јована Типшин естрадна звезда, певачица народне музике.

Иван Ивановић, тв водитељ кога док је водио тв шоу 'Кеш таxи' Бањичани, позитивно, позитивно, памте по епизоди у којој су га случајно зауставила 4 момка из Пријемног Одељења, медју којима и поменути Боки Јовин. Уредно су одговорили на сва питања тачно, зарадили кеш и изашли код кафане Ковач да прославе непланирани успех.


Кликни на слику за излиставање целе галерије