Генералице

Ово је најмањи блок зграда. Ушушкан и сакривен међу крошњама дрвећа, намењен генералима војске бивше
СФР Југославије.

Кликни на слику за излиставање целе галерије


Бањички Поток

Улицом Јосипа Славенског се од Генералица стиже до Бањичког Потока. Заједно са улицама Плитвичка и Крагујевачких Ђака и ова улица излази на Паунову - Беље Горицу или Пријемно Одељење и све три улице воде до Бањичког Потока. У поменутим Бањичким уличицама нема стамбених блокова зграда већ су ту приватне куће.
Више о Бањичком "Каљавом" потоку можете прочитати на страници Окретница под пасусом Језерце

У улици Јосипа Славенског налази се музеј књиге и путовања, Адлигат, породице Лазић.

Улица Јосипа Славенског
Више о Јосипу Славенском можете прочитати овде

Познати становници Генералица

Драган Јањић, новинар и оснивач агенције Бета

Aлександар Дика Стојановић Голман Црвене Звезде који је између осталог остао упамћен и по примљеном голу када га је Марадона лобовао са 20 метара. Звезда 2 - 4 Барселона.

Мирослав Мики Перић, мултимедијални уметник, музичар, вајар, сликар, глумац, рођен јануара 1977 године. Око 1991. године досељава се у наше насеље на адресу Баштованска 18, када се од обданишта Љоља крене низбрдицом ка Генералицама, претпоследња капија са леве стране. Из ратом захваћеног Сарајева није успео да извуче гитару али је у аутобус за Београд уредно спаковао свог Вучијака по имеју „Арна“ која је била рањена и носила је гелер у оку. Живећи као наш комшија, завршавао је Дизајнерску школу на Дедињу па се највероватније по завршетку средње школе и одселио, неке 1995 или '96. Дружио се са Бањичком генерацијом 1975 а блиске комшије којима је израђивао иконе су га обожавале као и његовог брата такође вајара и уметника. Комшије кажу да у Зоо Врту постоји статуа папагаја коју је извајао Мики. Мики као глумац у пародији на емисију "Утисак Недеље" комичне тв серије Надреална Телевизија.

Виктор Лазић оснивач и власник Бањичког музеја књиге и путовања Аглигат


                                          

                      Кликни на слику за силазак до Потока